Dark Mode

Trends

"Reclaim Your Brain": O campanie DOOH creată cu AI

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 2 min
25 Apr 2024

Cognitiv a debutat cu prima sa campanie de brand, o experiență DOOH (digital out-of-home) care integrează tehnologii de învățare automată și inteligență artificială (AI). Tema campaniei, "mai mult", inspirată de auditurile de brand și interviurile cu clienți, explorează dorința de a optimiza timpul pentru activități profesionale mai variate.

Colaborând cu Manual Labor Studio, Cognitiv a dezvoltat opt scenarii sub sloganul „Reclaim Your Brain”, fiecare ilustrând diferite moduri de gândire pentru a îmbunătăți atât viața personală, cât și cea profesională. Todd Cadley, președinte și CMO la Manual Labor Studio, evidențiază rolul AI în acest proces creativ, notând că ideea a necesitat o combinație de efort uman și suportul tehnologic, cu o contribuție semnificativă din partea produselor Adobe.

Ecranele digitale, amplasate strategic în New York, vizează agenții de publicitate și cumpărători, fiind susținute de agenția DOOH Billups, care a facilitat și achiziția de spații publicitare exterioare. Campania utilizează învățarea automată și AI pentru o țintire și măsurare eficientă, completată de o pagină de internet dedicată pentru a spori interacțiunea cu campania.

Află mai multe AICI.

THE LATEST

The Next Shiny Object Syndrome

Wikipedia ne învață că ”sindromul lucrului care strălucește” este ”situația în care oamenii acordă o atenție nejustificată unei idei care este nouă și la modă, dar pe care o abandonează imediat ce apare alta nouă și la modă care îi ia locul”.

OOH: Doar 3.3% din consumul de energie al publicității din Marea Britanie

Raportul, intitulat „Low Carbon, Low Power: O analiză a consumului de energie și a emisiilor de CO2 OOH”, evidențiază faptul că publicitatea OOH generează cea mai mică cantitate de emisii de carbon pe impresie, reprezentând doar 3.3% din consumul total de energie publicitară din Marea Britanie și numai 0.067% din consumul total de energie din țară. 

Ecranele 3D - o noua dimensiune a DOOH

Un aspect semnificativ al acestei creșteri este reprezentat de adoptarea tot mai largă a reclamelor DOOH (Digital Out-of-Home) 3D de către branduri, chiar dacă aceasta implică investiții mai mari decât varianta DOOH tradițională. Experiența oferită de aceste reclame este mai imersivă și mai memorabilă pentru privitori, crescând șansele ca mesajul să fie reținut. În plus, impactul lor este amplificat de zgomotul creat pe platformele de social media.

Expansiunea DOOH în Mumbai: Ce alimentează creșterea

În Mumbai, publicitatea DOOH a cunoscut o expansiune incredibilă. Totul a început cu două ecrane montate pe Autostrada Western Express, chiar la începutul lui 2021. Într-un timp scurt, numărul acestora a crescut exponențial, de la 25-30 în 2022 la un aproximativ 150-200 astăzi, marcând o schimbare majoră în peisajul publicitar al orașului.