Dark Mode

Data research

Expansiunea DOOH în Mumbai: Ce alimentează creșterea

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 4 min
14 May 2024
Expansiunea DOOH în Mumbai: Ce alimentează creșterea

În Mumbai, publicitatea DOOH a cunoscut o expansiune incredibilă. Totul a început cu două ecrane montate pe Autostrada Western Express, chiar la începutul lui 2021. Într-un timp scurt, numărul acestora a crescut exponențial, de la 25-30 în 2022 la un aproximativ 150-200 astăzi, marcând o schimbare majoră în peisajul publicitar al orașului.

Această mutare de la panourile clasice la ecranele digitale demonstrează cât de repede se schimbă preferințele consumatorilor, dar și faptul că publicitarii din Mumbai au sesizat potențialul major al acestui tip de publicitate, dedicând peste 40% din bugetul său pentru DOOH.

Numărul de ecrane a crescut în întreaga țară, nu doar în Mumbai. Jayesh Yagnik, CEO la MOMS Outdoor Media, evidențiază că de la 85.000 de ecrane în 2022, s-a ajuns la peste 120.000, datorită extinderii lor în locații diverse, de la centre comerciale la mijloace de transport în comun. Se preconizează chiar ca această cifră se va dubla în acest an, reflectând interesul tot mai mare a brandurilor de a utiliza DOOH.

Industria se îndreaptă către o valoare estimată de 3,6 miliarde de dolari până în 2028, conform unui raport Statista, reflectând o creștere anuală medie (CAGR) de 14%. Această evoluție este susținută de investiții semnificative în tehnologie, cu unele companii optând chiar pentru listarea la bursă pentru a finanța transformarea ecranelor lor în afișaje digitale.

În contextul acestei creșteri rapide, Jayesh Yagnik subliniază importanța pentru specialiștii în publicitate de a aduce inovație în modalitățile de comunicare, propunând utilizarea poveștilor, a imaginilor și integrarea în mediul digital pentru a ieși în evidență. De asemenea, el subliniază că tendința de actualitate este reprezentată de integrarea AI-AR, oferind brandurilor oportunitatea de a crea un impact vizual puternic și durabil asupra audienței.

Mansa Madhusudan, șeful departamentului de marketing de la RoshanSpace Brandcom, evidențiază că DOOH se află într-o fază incipientă, dar acceptarea sa de către industrie este accelerată. El confirmă că 37% din totalul activelor companiei sunt deja DOOH, cu planuri de a transforma și mai multe locații în afișaje digitale.

De asemenea, companii de top, inclusiv HP India, au recunoscut potențialul DOOH, lansând campanii inovatoare care au amplificat vizibilitatea și engagement-ul. Asemenea inițiative subliniază eficacitatea crescută a DOOH în atingerea audiențelor țintă în moduri din ce în ce mai creative și interactive.

Află mai multe AICI.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.