Dark Mode

Global

Evoluția OOH și WOO în 2022

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 7 min
30 Jan 2024
Evoluția OOH și WOO în 2022

La Congresul Global al World Out of Home Organization, desfășurat în Portugalia, președintele Tom Goddard a anunțat un obiectiv ambițios pentru industria globală de out-of-home (OOH): să-și dubleze cota de piață globală până în 2030. După o revenire semnificativă în urma pandemiei, industria caută acum să mențină cota sa la aproximativ 5% și să realizeze o creștere anuală de 1% pentru a atinge acest obiectiv.

Conform datelor furnizate de World Out of Home Organization, în anul 2022 publicitatea OOH la nivel global a reprezentat 4,7% din totalul cheltuielilor pieței media. Previziunile pentru anul 2023 arată o creștere, ajungând la un total de 5,1% din totalul cheltuielilor media.

Raportul evidențiază și distribuția cheltuielilor cu media out-of-home (OOH) în diverse regiuni. Asia-Pacific (APAC) s-a evidențiat ca lider, înregistrând cheltuieli de 16,2 miliarde de dolari, reflectând creșterea puternică a cererii pentru publicitatea OOH în regiune.

America de Nord a ocupat locul doi în acest clasament, cu cheltuieli de 9,1 miliarde de dolari, subliniind o piață stabilă în această zonă. În contrast, regiunile LATAM (America Latină) și Africa au înregistrat cifre mai modeste, cu 1,2 miliarde de dolari, respectiv 0,7 miliarde de dolari, deschizând totodată oportunități pentru creștere.

Europa a rămas o piață importantă, cu cheltuieli de 8,9 miliarde de dolari, subliniind interesul crescut pentru publicitatea OOH în această parte a lumii.

De asemenea, raportul arată că publicitatea digital out-of-home (DOOH) a devenit o componentă esențială în industria media out-of-home (OOH), reprezentând o parte semnificativă din totalul OOH.

Pentru mai multe date și statistici verifică documentul PDF.

THE LATEST

Transformarea publicității în Orientul Mijlociu: 2024 anul unei revoluții digitale

Cu o valoare de piață estimată la 6,9 miliarde de dolari, regiunea este marcată de inovații care transformă modul în care brandurile se conectează cu consumatorii. Inițiative precum Viziunea 2030 a Arabiei Saudite și expansiunea proiectelor de imobiliare și infrastructură în EAU sunt motoarele acestei transformări, aducând în prim-plan publicitatea DOOH și tehnologiile imersive.

Dincolo de logică. Cum influențează emoțiile deciziile de cumpărare?

Majoritatea oamenilor cred că alegerile de cumpărare pe care le fac rezultă dintr-o analiză rațională a alternativelor disponibile. În realitate însă, emoțiile influențează foarte mult și, în multe cazuri, chiar determină deciziile noastre de cumpărare

From telling to storytelling în OOH

Una din regulile importante în storytelling este să alternezi momentele de tensiune cu momente de liniște. Scenele de acțiune intensă cu scene în care eroul (doar) soarbe o ciorbă în bucătărie. Spectatorul nu poate rămâne în tensiune de la generic până la final, mai are nevoie și de relaxare.