Dark Mode

Data research

OOH: Doar 3.3% din consumul de energie al publicității din Marea Britanie

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 3 min
14 May 2024
OOH: Doar 3.3% din consumul de energie al publicității din Marea Britanie

Un studiu recent realizat de Outsmart, principalul organism comercial al industriei publicității Out of Home (OOH) din Marea Britanie, împreună cu KPMG, dezvăluie că OOH se distinge ca fiind platforma de publicitate cea mai sustenabilă în comparație cu alte canale media majore.

Raportul, intitulat „Low Carbon, Low Power: O analiză a consumului de energie și a emisiilor de CO2 OOH”, evidențiază faptul că publicitatea OOH generează cea mai mică cantitate de emisii de carbon pe impresie, reprezentând doar 3.3% din consumul total de energie publicitară din Marea Britanie și numai 0.067% din consumul total de energie din țară. 

Mai mult, OOH reprezintă sub 3.5% din amprenta de carbon a tuturor activităților publicitare din Regatul Unit, subliniind eficiența și responsabilitatea ecologică a sectorului. Această realizare este posibilă în mare parte datorită controlului strict exercitat de proprietarii de media OOH asupra lanțului de aprovizionare și a întregului proces operațional.

Proprietarii de media OOH precum Clear Channel, Global, JCDecaux și Ocean Outdoor au contribuit cu datele lor la noul raport, iar alți proprietari de media au oferit exemple ale capacității lor de a reduce emisiile pe parcursul operațiunilor de afaceri. Inițiativele de sustenabilitate includ maximizarea ratei de reciclare a materialelor, conversia la iluminat mai eficient din punct de vedere energetic, optimizarea rutelor logistice și, cel mai important, alegerea furnizorilor pe baza acreditărilor lor de mediu.

Tim Lumb, directorul Outsmart, și Stéphanie Taupin, director de strategie global la KPMG, au evidențiat eforturile continue ale industriei OOH de a reduce impactul asupra mediului, oferind brandurilor posibilitatea de a desfășura campanii mai prietenoase cu mediul.

Sectorul OOH demonstrează un angajament profund față de inovații sustenabile, cu Outsmart anunțând recent contribuția semnificativă a industriei la susținerea serviciilor publice și comunităților din Regatul Unit. Aceste eforturi subliniază rolul esențial al publicității OOH în promovarea unui viitor mai curat și mai responsabil din punct de vedere ecologic.

Citește mai multe AICI.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.

RECOMANDATE PENTRU TINE