Dark Mode

Special projects

Noi avem probleme cu autorizaţiile, ei fac licitaţii de milioane de euro! Outdoorul în România şi în afară - Totul despre Digital Outdoor

Recomandat de Pagina de media,
Read: 7 min
23 May 2024
Noi avem probleme cu autorizaţiile, ei fac licitaţii de milioane de euro! Outdoorul în România şi în afară - Totul despre Digital Outdoor

DIGITAL OUTDOOR. Care sunt cele mai mari probleme ale panotajului din România? Care este principala provocare?

"În România, cele mai mari provocări rămân cele legate de autorizarea locurilor", răspunde Dio Boacă, de la Phoenix Media, într-un nou episod Totul despre Digital Outdoor.

Continuă explicaţia: "Toţi jucătorii ar trebui să aibă posiblitatea de a participa la licitaţii şi să investească, să aducă plus valoare şi să ştie că au panouri pe care se pot baza cinci-zece ani de zice. Ca să îşi poată construi un business corect."

Care este situaţia în afară?

Dio Boacă: "În afară nu există această problemă. Acolo fac licitaţii. Mă uitam că Global a luat tot în Londra - metrou, ce ţine de panotaj. E altceva."

Valoarea contractelor licitate în pieţe precum cea londoneză?

"Vorbim de zeci de milioane de lire pe an. Pe anumite segmente, pot fi şi sute de milioane", răspunde Boacă.

Totul despre Digital Outdoor este un proiect Paginademedia.ro şi Phoenix Media.

VIDEO. În România sunt probleme cu autorizaţiile, afară sunt licitaţii de milioane

În acelaşi episod, răspunsul la întrebarea " Vom putea vedea Piaţa Unirii plină de ecrane video uriaşe, ca în Time Square sau ca în marile capitale ale lumii?"

Dio Boacă: "Când vom avea o piaţă de outdoor de 80 de milioane sau 100 de milioane de euro pe an, poate ar putea apărea. Deocamdată, piaţa din România este la aproximatix 40 de milioane de euro", răspunde Dio Boacă, de la Phoenix Media. "Industria încă nu este puternică pentru a-şi permite aşa ceva", explică omul de publicitate.

O comparaţie între pieţele de outdoor din lume şi ce se întâmplă în România, în episodul complet. Din care aflăm şi că, până la sfârşitul deceniului, sunt şanse ca publicitatea stradală digitală (pe ecrane video) va depăşi panotajul clasic, pe hârtie sau poliplan..

VIDEO 2. Episodul complet Piaţa de digital Outdoor în România şi în lume

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.