Dark Mode

Global

Inovație și Creativitate în OOH: Topul celor mai remarcabile campanii din 2023

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 5 min
11 Jul 2024
Inovație și Creativitate în OOH: Topul  celor mai remarcabile campanii din 2023

În 2023, publicitatea Out-of-Home (OOH) a depășit granițele convenționale, demonstrând că este mult mai mult decât simplă publicitate - o fuziune între tehnologie și creativitate. În această eră digitală, OOH se reinventează, transformând spațiile publice în platforme dinamice și interconectate pentru mesaje publicitare captivante.

Topul celor mai creative campanii OOH din 2023:

  1. IKEA a atras privirile cu o instalație impresionantă: o versiune uriașă a celebrei lor pungi FRAKTA, ce anunța deschiderea noului lor magazin pe Oxford Street.
  2. Barbie a impresionat cu panouri publicitare în stilul clasic Barbie, combinând minimalismul cu impactul vizual. Simple, dar extrem de eficiente, acestea au captat atenția cu designul lor iconic. Un exemplu perfect al puterii unui brand în a comunica vizual într-un mod direct și memorabil.
  3. Not on the High Street a abordat un mesaj ecologic puternic prin panouri publicitare 3D, îndemnând la cumpărături conștiente pentru a reduce deșeurile generate de cadourile de Crăciun.
  4. Burger King s-a remarcat prin utilizarea datelor meteorologice în timp real pentru a-și ajusta oferta în funcție de temperatură, creând astfel o legătură directă între condițiile meteo și promoțiile lor.
  5. Krispy Kreme a oferit o experiență interactivă unică, cu lumini care străluceau prin gogoși, transformând o simplă gustare într-o atracție vizuală și tactilă.
  6. Opendoor a transformat un panou publicitar obișnuit într-un semn imobiliar, captând imediat atenția trecătorilor.
  7. British Airways a combinat tehnologia cu creativitatea. Ei au creat un panou publicitar care afișa, în timp real, informații despre zborurile care treceau exact deasupra acestuia. Această abordare a făcut ca anunțul să fie nu doar interactiv, ci și extrem de relevant pentru trecători, creând o legătură directă între spațiul publicitar și mediul înconjurător.

Campaniile prezentate demonstrează că publicitatea OOH este mai mult decât un simplu instrument de marketing; este o oportunitate pentru branduri de a se exprima în moduri unice și memorabile.

Pentru mai multe detalii despre aceste campanii, puteți citi articolele complete pe Girls in Marketing și OOH TODAY.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.