Dark Mode

Data research

Ce acțiuni întreprind audiențele după ce văd o reclamă OOH?

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 4 min
11 Jul 2024
Ce acțiuni întreprind audiențele după ce văd o reclamă OOH?

Un studiu efectuat de către OAAA și Morning Consult a dezvăluit că publicitatea Out-of-Home (OOH) nu numai că îmbunătățește gradul de conștientizare asupra brandurilor, dar poate, de asemenea, să stimuleze acțiuni concrete și să genereze interacțiuni online semnificative. Aproximativ 78% din participanții la studiu au reacționat într-un fel sau altul în urma expunerii la o reclamă OOH, confirmând astfel impactul substanțial pe care acest tip de publicitate îl poate avea.

Unul dintre aspectele notabile ale studiului este că 44% dintre cei care au observat o reclamă OOH au folosit ulterior motoarele de căutare, precum Google, pentru a căuta informații suplimentare despre brandul promovat. Acest lucru subliniază faptul că OOH poate influența în mod pozitiv căutările online și poate suscita interesul publicului pentru a obține mai multe informații.

În plus, studiul a dezvăluit că 29% din cei care au reacționat la reclamele OOH au căutat brandul respectiv pe platformele de socializare. Prin includerea numelui de utilizator de social media al brandului sau a unui hashtag specific campaniei în reclamele OOH, publicul poate fi încurajat să interacționeze și să împărtășească experiența cu alții pe platformele de socializare.

De asemenea, publicul a răspuns pozitiv la reclamele OOH prin vizite pe site-urile web ale brandurilor promovate, cu 29% dintre respondenți care au făcut acest lucru. Acest aspect subliniază importanța includerii adresei site-ului web al brandului în reclamele OOH și posibilitatea de a utiliza coduri QR pentru a oferi publicului un acces rapid la paginile de destinație specifice campaniei.

Mai mult decât atât, studiul a evidențiat că OOH poate stimula comunicarea pe bază de recomandare, cu 21% din public care a fost suficient de entuziasmat încât să împărtășească experiența cu prietenii și familia.

Aceste descoperiri demonstrează că publicitatea Out-of-Home (OOH) nu se limitează doar la creșterea conștientizării mărcii, ci poate să fie o unealtă puternică pentru generarea de acțiuni reale și interacțiuni online. Este evident că OOH oferă mărcilor oportunități semnificative de a-și extinde prezența și de a interacționa cu publicul în moduri inovatoare și eficiente.

Citește articolul integral AICI.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.