Dark Mode

Trends

Tendințe principale în publicitatea din 2023

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 4 min
11 Jul 2024
Tendințe principale în publicitatea din 2023

Conform ultimului raport Kantar Media, DOOH se află într-o creștere impresionantă de popularitate, fiind considerată una dintre cele mai inovatoare și relevante forme de publicitate în 2023. Raportul, care reflectă opinia a mii de consumatori și profesioniști din domeniul marketingului la nivel global, indică o schimbare majoră în dinamica publicitară.

Evenimentele sponsorizate și reclamele din cinematografe rămân în topul preferințelor consumatorilor, dar DOOH se remarcă printr-o creștere notabilă a interesului. Acesta abordează problema „plictiselii” asociată cu publicitatea tradițională în aer liber, adăugând elemente de inovație și tehnologie avansată.

În ciuda creșterii încrederii în publicitatea online, există o discrepanță între percepțiile marketerilor și ale consumatorilor. Marketerii plasează conținutul influencerilor în topul preferințelor, în timp ce consumatorii nu îl consideră la fel de atractiv. De asemenea, raportul subliniază interesul în creștere pentru utilizarea inteligenței artificiale generative în marketing, cu optimism exprimat atât de consumatori, cât și de profesioniști.

Raportul evidențiază, de asemenea, o schimbare a încrederii în diverse platforme media. YouTube a depășit Instagram în preferințele marketerilor, demonstrând importanța încrederii și a inovației în strategiile de publicitate. Totodată, se observă o scădere a interesului pentru publicitatea TV, în ciuda încrederii ridicate a marketerilor în acest canal.

Pentru mai multe detalii și o analiză completă a tendințelor în publicitate accesează raportul Kantar Media.

THE LATEST

Publicitatea OOH (Out of Home) a depășit pragul de 5% în anul 2023

Cheltuielile globale pentru publicitatea Out of Home (OOH) au atins 41,9 miliarde de dolari în 2023, în creștere cu 16% față de cele 36,2 miliarde de dolari din 2022, depășind astfel bariera de 5%. Acum, OOH reprezintă 5,2% din cheltuielile publicitare globale, în creștere de la 4,7% în 2022.

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.