Dark Mode

Trends

De ce ar trebui să integrezi experiențe digitale în publicitatea ta OOH?

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 4 min
11 Jul 2024
De ce ar trebui să integrezi experiențe digitale în publicitatea ta OOH?

În ultimele trei decenii, industria publicitară a fost martora unei evoluții, traversând trei faze distincte: expunere, engagement și susținere. La început, publicitatea a fost despre expunere. Astfel, brandurile au folosit media tradițională pentru a genera cât mai multe impresii.

Transformarea a venit odată cu ascensiunea internetului la sfârșitul anilor '90, când giganții Yahoo! și Google au repozitionat „engagement-ul” ca noua monedă de schimb în marketing. Acțiunile de căutare, click-urile și cookie-urile au devenit fundamentale, dând naștere marketingului de performanță.

A urmat era rețelelor sociale, care a consolidat faza de susținere a publicității. Platforme precum LinkedIn, Facebook și Twitter au accentuat nevoia de conținut contextual și au valorificat comportamente precum FOMO (Fear of missing out) și YOLO (You only live once) pentru a maximiza impactul mesajelor de brand.

Inovația continuă să modeleze industria, cu brandurile adoptând cea mai recentă iterație a publicității exterioare, OOH 3.0. Aceasta integrează tehnologii noi, oferind experiențe digitale imersive și conectate consumatorilor moderni, cu un accent pe interactivitate, cum ar fi utilizarea codurilor QR pentru „engagement” în timp real.

Strategiile de marketing se bazează acum pe capacitatea de a personaliza mesajele publicitare în funcție de datele geolocației și de factori predictivi precum vremea, permițând o targetare precisă și influențând deciziile de cumpărare în timp real.

Inovația contextuală și uneltele digitale deschid calea către nivele mai înalte de engagement, iar combinarea inteligentă a OOH cu social media și căutarea mobilă reprezintă noua formulă de succes pentru marketeri.

Pe scurt, publicitatea modernă a trecut de la simpla expunere la crearea unei experiențe integrate, interactive și personalizate, dând putere brandurilor să câștige susținerea consumatorilor moderni, mereu conectați și în mișcare.

Citește mai mult AICI.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.

RECOMANDATE PENTRU TINE