Dark Mode

Trends

De ce ar trebui să integrezi experiențe digitale în publicitatea ta OOH?

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 4 min
30 Jan 2024
De ce ar trebui să integrezi experiențe digitale în publicitatea ta OOH?

În ultimele trei decenii, industria publicitară a fost martora unei evoluții, traversând trei faze distincte: expunere, engagement și susținere. La început, publicitatea a fost despre expunere. Astfel, brandurile au folosit media tradițională pentru a genera cât mai multe impresii.

Transformarea a venit odată cu ascensiunea internetului la sfârșitul anilor '90, când giganții Yahoo! și Google au repozitionat „engagement-ul” ca noua monedă de schimb în marketing. Acțiunile de căutare, click-urile și cookie-urile au devenit fundamentale, dând naștere marketingului de performanță.

A urmat era rețelelor sociale, care a consolidat faza de susținere a publicității. Platforme precum LinkedIn, Facebook și Twitter au accentuat nevoia de conținut contextual și au valorificat comportamente precum FOMO (Fear of missing out) și YOLO (You only live once) pentru a maximiza impactul mesajelor de brand.

Inovația continuă să modeleze industria, cu brandurile adoptând cea mai recentă iterație a publicității exterioare, OOH 3.0. Aceasta integrează tehnologii noi, oferind experiențe digitale imersive și conectate consumatorilor moderni, cu un accent pe interactivitate, cum ar fi utilizarea codurilor QR pentru „engagement” în timp real.

Strategiile de marketing se bazează acum pe capacitatea de a personaliza mesajele publicitare în funcție de datele geolocației și de factori predictivi precum vremea, permițând o targetare precisă și influențând deciziile de cumpărare în timp real.

Inovația contextuală și uneltele digitale deschid calea către nivele mai înalte de engagement, iar combinarea inteligentă a OOH cu social media și căutarea mobilă reprezintă noua formulă de succes pentru marketeri.

Pe scurt, publicitatea modernă a trecut de la simpla expunere la crearea unei experiențe integrate, interactive și personalizate, dând putere brandurilor să câștige susținerea consumatorilor moderni, mereu conectați și în mișcare.

Citește mai mult AICI.

THE LATEST

Transformarea publicității în Orientul Mijlociu: 2024 anul unei revoluții digitale

Cu o valoare de piață estimată la 6,9 miliarde de dolari, regiunea este marcată de inovații care transformă modul în care brandurile se conectează cu consumatorii. Inițiative precum Viziunea 2030 a Arabiei Saudite și expansiunea proiectelor de imobiliare și infrastructură în EAU sunt motoarele acestei transformări, aducând în prim-plan publicitatea DOOH și tehnologiile imersive.

Dincolo de logică. Cum influențează emoțiile deciziile de cumpărare?

Majoritatea oamenilor cred că alegerile de cumpărare pe care le fac rezultă dintr-o analiză rațională a alternativelor disponibile. În realitate însă, emoțiile influențează foarte mult și, în multe cazuri, chiar determină deciziile noastre de cumpărare

From telling to storytelling în OOH

Una din regulile importante în storytelling este să alternezi momentele de tensiune cu momente de liniște. Scenele de acțiune intensă cu scene în care eroul (doar) soarbe o ciorbă în bucătărie. Spectatorul nu poate rămâne în tensiune de la generic până la final, mai are nevoie și de relaxare.