Dark Mode

Latest

Tendințe publicitare din 2023 și predicții pentru 2024

Recomandat de Ionuț Bouroș,
Read: 6 min
11 Jul 2024
Tendințe publicitare din 2023 și predicții pentru 2024

Anul 2023 a marcat o evoluție semnificativă pentru publicitatea DOOH, depășind cota de piață anterioară pandemiei și adoptând inovații tehnologice și creative.  Din dorința de a capta atenția consumatorilor, brandurile au recurs la diverse strategii de marketing, integrând DOOH în campaniilor lor.

Principalele tendințe DOOH din 2023

1.Adoptarea strategiilor de marketing integrate: În contextul creșterii numărului de afaceri noi și al competiției acerbe pentru atenția consumatorilor, DOOH a devenit o componentă esențială a strategiilor de marketing. Brandurile au început să integreze DOOH în moduri inovatoare în mixul lor de media, creând campanii care se conectează eficient cu publicul lor atât în mediul online, cât și offline.

2. Creativitate dinamică și personalizată: Brandurile au explorat puterea creativității dinamice în DOOH, utilizând date pentru a personaliza mesajele publicitare în funcție de locație, condiții meteorologice sau evenimente sportive live. Această abordare a permis o conectare mai profundă și mai relevantă cu publicul țintă.

3. Utilizarea iluziilor optice: Publicitatea DOOH a folosit tehnici vizuale inovatoare pentru a crea experiențe memorabile. Prin utilizarea de iluzii optice, brandurile au creat campanii care par distorsionate din anumite unghiuri, dar care, privite din anumite locuri specifice, se transformă în imagini spectaculoase, atrâng astfel atenția trecătorilor.     

4. Experiențe interactive: Publicitatea DOOH a inclus elemente interactive, cum ar fi codurile QR și pe ecranele video, pentru a atrage și a angaja consumatorii. Aceste tehnologii au permis publicului să interacționeze direct cu mesajele publicitare.

 Predicții pentru 2024

1. Ascensiunea rețelelor media de retail: Un concept în plină expansiune în 2023 a fost cel al rețelelor media de retail. Acest trend reflectă oportunitățile crescute pentru retaileri de a monetiza spațiile digitale, oferind advertiserilor un flux suplimentar de venituri. Se preconizează că, în 2024, va continua să se pună accent pe diversificarea și inovarea în cadrul ecosistemului de retail media.

2. Calitatea inventarului de publicitate: În 2023, o tendință majoră a fost concentrarea pe calitatea inventarului publicitar în loc de cantitate. Programe precum Vistar Verify au fost lansate pentru a asigura încrederea și transparența în cumpărarea spațiilor publicitare DOOH, o tendință care va continua să evolueze în 2024.

3. Legătura cu datele și tehnologia: Odată cu creșterea nevoii de personalizare și eficiență în publicitate, tehnologiile și analizele de date vor juca un rol tot mai important în configurarea campaniilor DOOH, permițând brandurilor să țintească și să se conecteze cu publicul în moduri tot mai sofisticate.

Cu aceste evoluții, DOOH se consolidează ca un canal vital și dinamic în peisajul publicitar, oferind brandurilor noi moduri de a-și extinde și diversifica abordarea creativă și de a atinge audiențe într-un mod mai personalizat și eficient.

Pentru mai multe informații citiți AICI.

THE LATEST

Publicitatea OOH: Care sunt principalele 3 avantaje ale acestui canal?

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi canale de publicitate, OOH nu numai că supraviețuiește, dar prosperă prin inovație și adaptare la noile cerințe ale pieței. Având în vedere scăderea bugetelor de marketing în ultimii ani, multe branduri reevaluează rolul și impactul publicității OOH în strategiile lor.

Așii DOOH: De ce este eficient acest canal

Publicitatea digitală în afara locuinței a înregistrat o creștere remarcabilă, devenind un canal esențial în mixul de marketing al multor branduri. Deși succesul său este evident, măsurarea impactului și captarea atenției rămân provocări majore. În acest context, Talon, o agenție globală independentă de publicitate out-of-home (OOH), a realizat un studiu ce evidențiază cei trei „AȘI” ai acestui tip de publicitate.

RECOMANDATE PENTRU TINE